PALARII(67)


PALARIE!!!

Macrolepiota procera

Macrolepiota procera

Palaria sarpelui ( Macrolepiota procera) din familia Agaricaceae, cunoscuta si sub denumirea de burete serpesc, ciuperca umbrela sau parasol. Este comestibila, chiar foarte gustoasa. Se consuma  in general exemplarele tinere care nu au palaria deschisa prea mult, cum este si exemplarul din imagine. Merge preparata ca orice alta ciuperca dar  la gratar sau pane este excelenta. Se recomanda sa fie bine supusa tratamentului termic deoarece unele persoane, mai sensibile, pot avea mici probleme digestive. La exemplarele mature se consuma doar palaria, dar la cele care nu au palaria deschisa se poate consuma si piciorul care nu este fibros.Piciorul de la exemplarele mature este comestibil dar este fibros si merge gatit doar taiat in fasii subtiri si bine gatit. Dupa parerea mea cea mai buna reteta este cea la gratar cu un sos de usturoi.

O alta palarie de Macrolepiota puteti vedea aici:

4 responses to “PALARII(67)

  1. Pe la voi denumirea data popular e mai apropiata de realitate.
    In jurul Clujului i se spune Piciorul caprioarei, iar prin zona Moeciului, denumirea e data de aspectul ciupercii inainte de a-si deschide palaria.
    O noua saptamina placuta!
    Saru’mina!

    Apreciază

  2. Pingback: RETETE | imaginecontinua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s