PERIOADA INTERBELICA(86)


FOTOGRAFI DE ALTADATA PE LITORAL

Fotografi de altadata pe litoral, circa 1930

Fotografi de altadata pe litoral, circa 1930

Fotografie interbelica din colectia mea de fotografii vechi, reprezentand un grup de copii pe plaja litoralului romanesc al Marii Negre, langa  panoul publicitar al unui fotograf, care si-a instalat studioul foto chiar pe nisip.Fotografia a fost realizata in perioada interbelica, circa 1930.Din pacate nu este de o calitate foarte buna si din acest motiv nu se distinge prea bine numele fotografului dar in partea superioara a panoului se observa ,, CONS…( Constanta) Mam…(Mamaia), alaturi de numeroase fotografii care probabil au fost realizate in ziua anterioara si acum isi asteapta proprietarii.De remarcat in stanga fotografiei ca unul din cei doi barbati are o palarie facuta dintr-un ziar, iar in fundal se vede destul de bine Marea Neagra.

Fotografia e o dovada clara ca si fotografii din perioada interbelica erau intr-o permanenta cautare de clienti si nu se sfiau sa se duca in locurile unde era multa lume, cu bani si dornica de suveniruri.

Alte imagini inedite cu litoralul romanesc al Marii Negre, prezente in colectia mea de fotografii vechi:

*Trei domnisoare pe plaja, circa 1919.

*Doi tineri pe malul Marii Negre, circa 1919.

*Mama, fiica si bunica pe malul marii, circa 1920.

*Femeie pe malul Marii Negre, circa 1920-1922.

*Tanar pe malul marii, in august 1922.

*Plaja animata in perioada interbelica, circa 1925-1930.

*Tineri pe plaja, circa 1924-1925.

*Doamna cu palarie de plaja, circa 1925.

Un alt atelier fotografic din Constanta de altadata, in jurul anului 1925, Foto Bristol-P. Capatzi, puteti vedea AICI:

4 răspunsuri la „PERIOADA INTERBELICA(86)

  1. Am zeci de fotografii din această perioadă, dar nu m-am gândit la ele ca la o colecție, ci doar ca amintiri de la cei dragi. Însă, dreptatea este de partea ta, căci ele zugrăvesc o epocă! Descoperim un mod de a fi!

    Apreciază

      • Și la mine s-au strâns fotografii ce nu mai poartă un nume, căci cei mai mulți dintre ai mei s-au stins și nu mai are cine-i recunoaște! Dar aceste figuri reprezintă, totuși, persoane îndrăgite de ai mei! Din aceste fotografii am descoperit frumusețea vieții de altădată, mult mai legată de real și natură, mult mai intens trăită decât astăzi! Poate n-ar fi rău să ne aplecăm cu mai multă încredere asupra acestui mod de trai!

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.