CALDURA MARE……..


PISCINA INTERBELICA – SCALDATOARE

        Prognoza meteo pentru acest sfarsit de saptamana indica scaderi de temperatura si ploi.Totusi nu trebuie sa ne facem iluzii, vara urmeaza sa intre in drepturi cat de curand si sa vedeti atunci canicula, transpiratie, indice de confort termic dat peste cap.Ce mai, vorba aia ,,Caldura mare, mon cher…”.In atari conditii meteo, daca Delta Dunarii, Litoralul romanesc sau cel bulgaresc sunt prea departe, o posibila solutie poate fi un strand sau de ce nu o piscina.Ideea nu e atat de rea si nici noua.Iata cum arata o piscina, strand,bazin sau mai degraba o scaldatoare in perioada interbelic.Plina…nu?

Din pacate nu pot preciza exact locatia unde a fost realizata fotografia.Pe verso este mentionat in creion ,,Amintire de la Codlea…”, dar nu pot fi sigur ca aceasta e locatia exacta. Am cautat pe net amanunte dar fara succes.Nu am gasit referinte serioase  despre piscinele din perioada interbelica.Asa ca las imaginile sa vorbeasca ….ma rog, sa racoreasca!!!

Imagine

In imagine o fotografie din perioada interbelica  ce face parte din colectia mea de fotografii vechi.

13 răspunsuri la „CALDURA MARE……..

    • Poza e din colectia mea..am cautat pe net sa gasesc una asemanatoare ca sa stabilesc locatia.Nu am gasit si cu aceasta ocazie am constatat ca nu sunt poze cu piscine din perioada interbelica.Dai cautare pe piscine interbelice si iti apar piscine din ziua de azi.

      Apreciază

  1. sunt o gramada de poze cu strandul de la Codlea din perioada interbelica. Este o fotografie a strandului chiar din perioada cand a fost dat i folosinta. Cauta Băile Carmen Sylva Codlea sau fotografii vechi din Codlea.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.