BRAILA VECHE


 EVENIMENT IMPORTANT LA BRAILA

Dețin in colecția mea  de fotografii vechi, fotografia din imagine , de dimensiuni mari 32/24 cm , pe suport de carton, realizată la atelierul ,,FOTOGLOB” BRAILA  strada REGALA nr.11 (detaliu 1).

Imagine

Din păcate nu există nici o adnotare, referință sau detalii privind anul in care a fost realizata, evenimentul care a reunit atâția domni si doamne bine imbracate, tineri, copii si multe flori . Singurele informații pe care le am despre fotografie ar fi de natura logică si din interpretarea unor amănunte prezente in imagine si anume:

– Fotografia face parte din arhiva fotografică a familiei Fanciotti, evenimentul are loc în curtea casei Fanciotti.

– Nu cred ca e vorba de o nunta căci lipsesc mirii.

– Este vorba de un eveniment important  cu peste 50 de participanti, persoane bine imbrăcate , mai mult ca sigur facând parte din protipendada Brailei de altădată.

– Lipsesc oficialitati ale vremii(primar ?, preoti, militari) etc.

– Se observa flori peste tot : clădirea e ornata cu flori, mulți domni si doamne au  buchete de flori în mănă sau la butoniere.

– Totuși nu e un eveniment de familie , căci se observa doua steguri, ceea ce denotă, cred , ca e vorba de un eveniment public, comercial.Pe cel din stanga se poate observa inscriptionat ,,BRAILA 1987”  (detaliu 2).Steagul din dreapta are o inscriptie mai lunga dar din pacate eu nu am reusit sa o descifrez (detaliu 3).

– Din cunoștintele mele, istoria Brăilei consemneaza ca evenimente importante pentru anul 1897  doar inființarea SOCIETATII DE ASIGURARI GENERALA  si punerea in circulatie a primului tramvai electric din Braila.

– La prima vedere as putea sa estimez ca fotografia a fost facuta in anul 1897.Aceasta presupunere insa e contrazisa de o alta informatie si anume: am identificat in foto pe domnișoara EMMA BALLATI , fiica familiei de muzicieni din Braila , ANDREA SI IULIANA  BALLATI (detaliu 4). In foto ea are cc.6-8 ani.Fiind nascuta in 1898 putem estima ca fotografia a fost realizata in perioada 1904-1906. Emma Ballati este mama celebrului compozitor si arhitect brăilean ENRICO FANCIOTTI (1924-1993).

In concluzie pot aprecia ca fotografia a fost realizată cel mai probabil în anii 1905-1906 cu ocazia unui eveniment cultural-muzical sau un eveniment de familie.

FOTOGLOB -BRAILA -1897

Detaliu 1 :,,FOTOGLOB” BRAILA, STR.REGALA NR.11

Braila 1897 steag

Detaliu nr.2 : BRAILA 1897

Braila 1897 steag 2

Detaliu nr.3 :Steagul din dreapta -text nedescifrat

BRAILA 1897 Ema Ballati

Detaliu 4: EMA BALLATI – fetita din stanga(ultima)alaturi de o doamna cu o palarie superba.

In speranta ca se vor gasi persoane care sa detina mai multe informatii , mai certe si  vor dorii sa le aduca la cunostinta prin comentarii la acest post imi permit sa le multumesc cu anticipatie.

Pentru marire Click pe imagini.

10 răspunsuri la „BRAILA VECHE

  1. Pingback: Un veritabil arbore genealogic al familiei FANCIOTTI « ENRICO FANCIOTTI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.