BRAILA VECHE


EVENIMENT IMPORTANT LA BRAILA

Detin in colectia mea  de fotografii vechi, fotografia din imagine , de dimensiuni mari 32/24 cm , pe suport de carton, realizata la atelierul ,,FOTOGLOB” BRAILA  strada REGALA nr.11 (detaliu 1).

Imagine

Din pacate un exista nici o adnotare, referinta sau detalii privind anul in care a fost realizata, evenimentul care a reunit atatia domni si doamne bine imbracate, tineri, copii si multe flori . Singurele informati pe care le am despre fotografie ar fi de natura logica si din interpretarea unor amanunte prezente in imagine si anume:

– Nu cred ca e vorba de o nunta caci lipsesc mirii.

– Este vorba de un eveniment important  cu peste 50 de participanti, persoane bine imbracate , mai mult ca sigur facand parte din protipendada Brailei de altadata.

– Lipsesc oficialitati ale vremii(primar ?, preoti, militari) etc.

– Se observa flori peste tot : cladirea e ornata cu flori, multi domni si doamne au  buchete de flori in mana sau la butoniere.

– Totusi nu e un eveniment de familie , caci se observa doua steguri, ceea ce denota, cred , ca e vorba de un eveniment public.Pe cel din stanga se poate observa inscriptionat ,,BRAILA 1987”  (detaliu 2).Steagul din dreapta are o inscriptie mai lunga dar din pacate eu nu am reusit sa o descifrez (detaliu 3).

– Din cunostintele mele istoria Brailei consemneaza ca evenimente importante pentru anul 1897  doar infiintarea SOCIETATII DE ASIGURARI GENERALA  si punerea in circulatie a primului tramvai electric din Braila.

– La prima vedere as putea sa estimez ca fotografia a fost facuta in anul 1897.Aceasta presupunere insa e contrazisa de o alta informatie si anume:am identificat in foto pe domnisoara EMA BALLATI , fiica familiei de muzicieni din Braila ,ANDREA SI EMMA BALLATI (detaliu 4).In foto ea are cc.6-8 ani.Fiind nascuta in 1898 putem estima ca fotografia a fost realizata in perioada 1904-1906.Ema Ballati este mama celebrului compozitor si arhitect brailean ENRICO FANCIOTTI (1924-1993).

In concluzie pot aprecia ca fotografia a fost realizata cel mai probabil in anii 1905-1906 cu ocazia unui eveniment cultural-muzical sau un eveniment de familie.

FOTOGLOB -BRAILA -1897

Detaliu 1 :,,FOTOGLOB” BRAILA, STR.REGALA NR.11

Braila 1897 steag

Detaliu nr.2 : BRAILA 1897

Braila 1897 steag 2

Detaliu nr.3 :Steagul din dreapta -text nedescifrat

BRAILA 1897 Ema Ballati

Detaliu 4: EMA BALLATI – fetita din stanga(ultima)alaturi de o doamna cu o palarie superba.

In speranta ca se vor gasi persoane care sa detina mai multe informatii , mai certe si  vor dorii sa le aduca la cunostinta prin comentarii la acest post imi permit sa le multumesc cu anticipatie.

Pentru marire Click pe imagini.

Anunțuri

9 răspunsuri la „BRAILA VECHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s