CALATORIILE LLOYD IN ANUL 1939


       „VACANTA TREBUIE SA FIE CA BRIZA MARII,

incarcata cu o mireasma adanca , delicioasa, proaspata si  invioratoare – vacanta trebuie sa uneasca linistea cu animarea , reflexiunile  cu dragostea de viata.”

Asa incepe compania NORDDEUTSCHER  LLOYD  BREMEN  prezentarea  programului  de calatorii  pe anul 1939.Am de mai multi ani in colectie brosura din care am luat citatul de mai sus, am  rasfoit  de mai multe ori pagina cu pagina , dar astazi am hotarat  sa o prezint.De exemplu, pentru  luna aprilie 1939  am gasit o oferta ,,MARE CALATORIE  LLOYD IN ELADA”  cu vaporul  ,,STEUBEN” de 14660 to.Calatoria dura 21 de zile ( de pe 4 aprilie pana pe 25 aprilie 1939), pornea  de la VENETIA  si se incheia la GENOVA.Costul  sejurului  incepea de la  490 marci, distanta parcursa  3725 mile(6899 km).Itinerariul : Venetia – Dubrovnik/Ragusa – Kotor/Cattaro – Coriu – Ithea/Delphi -Korinth – Katakolo – Thera/Santorin -Phaleron/Athena – Dardanele – Bosfor – Istambul – Nauplia – Kandia/Kreta – Tripolis – Syracus – Neapole – Genova. Cea mai mare oprire era  de 4 zile in Creta(Kreta).

Image

In imagine  coperta 1 si 2 a brosurii de prezentare, avand stampila agentiei din Cernauti  de pe strada  Ianou  Flondor nr.1. In Bucuresti Societatea avea reprezentanta pe Calea Victoriei nr.114.

Compania Norddeutscher  Lloyd  Bremen(prescurtat NDL) a fost infiintata in 1857 si a fost un etalon al transportului maritim pana in 1970 cand a fuzionat cu HAPAG  devenind HAPAG – LLOYD.

Un răspuns la „CALATORIILE LLOYD IN ANUL 1939

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.